Kaszka z musem jabłkowym

Dla dziecka od 9. miesiąca życia

Czas przygotowania do 20 min.

Poziom trudności łatwy

kaszka, jabłko, kaszka z jabłkiem
fot. Fotolia

Składniki

  • jabłko
  • łyżka masła
  • 3 łyżki kaszki ryżowej
  • 150 ml wody mineralnej
  • 5 miarek mleka modyfikowanego

Przygotowanie

Wodę zagotuj, ostudź, rozrób mleko modyfikowane, zgodnie z przepisem na opakowaniu. Wsyp kaszkę, starannie rozmieszaj. Jabłko umyj, obierz, wykrój gniazda nasienne, pokrój w drobną kostkę i duś na maśle, aż będzie miękkie. Podczas duszenia możesz dodać odrobinę wody. Ostudź, dodaj do kaszki. Podawaj lekko ciepłą.

 

Dodatkowe informacje

- Przepis dla wegetarianina

Oceń artykuł

Ocena 5 na 5 głosy

Popularne tematy