Kiszona kapusta z żurawiną

Dla dziecka od 3. roku życia

Czas przygotowania do 40 min.

Poziom trudności łatwy

kapusta
fot. Fotolia.pl

Składniki

  • 2 łyżki posiekanej kapusty kwaszonej
  • 1 łyżka przecieru z żurawin
  • pół słodkiego jabłka
  • pół łyżki oleju

Przygotowanie

Do dwóch łyżek posiekanej kapusty kwaszonej dodaj łyżeczkę przecieru z żurawin, pół małego pokrojonego w słupki słodkiego jabłka. Wymieszaj z połową łyżki oleju. Podawaj jako surówkę do obiadu.

Wypróbuj inne przepisy na zdrowe sałatki

źródło: Paulina Wawrzyniak

Dodatkowe informacje

- Przepis dla alergika

- Przepis dla wegetarianina

- Danie dietetyczne

Oceń artykuł

Ocena 5 na 1 głos

Popularne tematy