GRY
 
 

Pieczone jabłko z żurawiną i miodem

Dla dziecka od 18. miesiąca życia

Czas przygotowania do 15 min.

Poziom trudności łatwy

Składniki

  • średniej wielkości jabłko
  • 2 łyżeczki miodu
  • suszona żurawina (można zastąpić ją np. rodzynkami)
  • cynamon

Przygotowanie

Wybieramy średniej wielkości jabłko i wycinamy z niego ogryzek. Do powstałego otworu wlewamy 2 łyżeczki płynnego, naturalnego miodu i wsypujemy kilka owoców suszonej żurawiny. Całość pieczemy 10 minut w 180 stopniach Celsjusza.
Po wyjęciu z pieca warto jabłko posypać cynamonem. Smacznego!

Przepis nadesłany przez Agnieszkę Brandys na konkurs "Zdrowe i pyszne śniadanie dla dziecka"

Wypróbuj inne przepisy idealne na śniadanie

źródło: Agnieszka Brandys

Dodatkowe informacje

- Przepis dla alergika

Doładuj
Przeładuj