GRY
 
 

Krupniczek krakowski

Dla dziecka od 9. miesiąca życia

Czas przygotowania do 40 min.

Poziom trudności łatwy

fot. Fotolia

Składniki

  • 1/2 małej marchewki,
  • 1/2 małego ziemniaka,
  • łyżeczka pokrojonego pora,
  • łyżeczka pokrojonego korzenia pietruszki,
  • 2 płaskie łyżeczki drobnej kaszki krakowskiej,
  • łyżeczka masła,
  • 150 ml wody.

Przygotowanie

Warzywa włóż do stalowego rondelka, zalej wodą i ugotuj prawie do miękkości. Następnie uzupełnij wodę i do gotującej się zupki wsyp, ciągle mieszając, kaszkę krakowską. Gotuj na małym ogniu 8–10 minut. Następnie, gdy kaszka będzie miękka, zestaw krupnik z ognia, dodaj masło i uzupełnij zupkę gorącą wodą.
Porcja dla dziecka = ok. 200 ml

Ocena (1 ocena)

6.0
Więcej:
Doładuj
Przeładuj