Minionkowa kanapka

Dla dziecka od 18. miesiąca życia

Czas przygotowania do 20 min.

Poziom trudności łatwy

Minionkowa kanapka
fot. mat. pras. JBB

Składniki

  • filet wędzony z indyka, np. JBB 
  • chleb tostowy 
  • serek śmietankowy do smarowania 
  • serek śmietankowy w plasterkach 
  • ser żółty 
  • oliwki

Przygotowanie

  1. Przygotuj po 2 plasterki fileta wędzonego z indyka i żółtego sera oraz 2 kromki chleba tostowego.
  2. Z produktów wykrój kółka za pomocą foremki lub szklanki.
  3. Kromki chleba posmaruj serkiem śmietankowym do smarowania.
  4. Zrób kanapkę warstwową: chleb tostowy posmarowany serkiem śmietankowym, filet wędzony z indyka JBB, żółty ser i jeszcze raz powtórz to samo.
  5. Buźkę i oczy zrób z serka śmietankowego w plasterkach i z oliwki. 

Zobacz też przepisy na pyszne kanapki nie tylko dla dzieci

źródło: mat. pras. JBB Bałdyga

Ocena (1 ocena)

5.0

Zobacz także