GRY
 
 

Fasolowe muffiny

Dla dziecka od 18. miesiąca życia

Czas przygotowania do 30 min.

Poziom trudności łatwy

fot. materiały prasowe

Składniki

  • 150 g białej fasoli z puszki
  • jajko
  • pół łyżeczki proszku do pieczenia
  • łyżka gęstego jogurtu
  • 20 g brązowego cukru
  • 20 g rodzynek
  • pół łyżeczki cynamonu
  • 10 g mielonego siemienia lnianego

Przygotowanie

Opłukaną i osączoną fasolę zmiksuj w blenderze razem z jajkiem. Dodaj pozostałe składniki i wszystko razem wymieszaj. Masę przełóż do małych, silikonowych foremek na muffinki i piecz w piekarniku około 35 minut w temp. 170°C.

Wypróbuj inne przepisy doskonałe na deser
Polecamy: Bezglutenowe ciasto cynamonowe z fasoli

źródło: Mamo, To Ja

Dodatkowe informacje

- Przepis dla alergika

- Przepis dla wegetarianina

Ocena (2 oceny)

3.5
Doładuj
Przeładuj