Musaka z bakłażanów

Dla dziecka od 18. miesiąca życia

Czas przygotowania do 40 min.

Poziom trudności średni

musaka z bakłażanów
fot. Adobe Stock

Składniki

  • 500 g mielonej cielęciny
  • 4 cebule
  • 4 bakłażany
  • 8 pomidorów
  • łyżka przecieru pomidorowego
  • posiekana natka
  • 5 łyżek oleju
  • 2 jaja
  • szklanka jogurtu
  • łyżka mąki
  • sól

Przygotowanie

Cebule posiekaj, podsmaż na oleju, dodaj mięso i przecier. Smaż 10 minut, mieszając. Dopraw solą i natką. Warzywa pokrój w plastry. Naczynie do zapiekania wysmaruj olejem. Na dno wyłóż mięso, a na nim warzywa. Zapiekaj 30 minut w piekarniku nagrzanym do 200o C. Jaja roztrzep z jogurtem i mąką. Zalej musakę, wstaw na 15 minut.

Sprawdź inne przepisy na zapiekanki
Polecamy: Bakłażan pieczony z papryką i pomidorami

źródło: Mamo to ja
Oceń artykuł

Ocena 4 na 2 głosy

Popularne tematy