GRY
 
 

Pasta kanapkowa z fasoli

Dla dziecka od 3. roku życia

Czas przygotowania do 20 min.

Poziom trudności łatwy

Pasta z fasoli
fot. kampania Kulinarnie Mocni

Składniki

  • 1 puszka białej fasoli
  • 2-3 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 2 łyżki oleju
  • 1 cebula
  • sól
  • 1-2 łyżeczki pieprzu ziołowego
  • chili 
  • kminek
  • majeranek

Przygotowanie

Fasolę zmiksuj z koncentratem pomidorowym i olejem. Dodaj drobno posiekaną, podduszoną na patelni cebulę. Dopraw kminkiem, majerankiem, pieprzem i solą. Podawaj z ulubionym pieczywem. Przed podaniem posyp posiekanym szczypiorkiem lub koperkiem.

Zobacz też inne przepisy na kanapki dla dzieci

źródło: kampania Kulinarnie Mocni

Dodatkowe informacje

- Przepis dla wegetarianina

Doładuj
Przeładuj