Pieczona gruszka z jogurtem i cynamonem

Dla dziecka od 10. miesiąca życia

Czas przygotowania do 30 min.

Poziom trudności łatwy

fot. Fotolia

Składniki

  • mała gruszka
  • małe opakowanie jogurtu naturalnego
  • szczypta cynamonu

Przygotowanie

Umyj gruszkę i przetnij ją na połówki. Wydrąż gniazdo nasienne, w zagłębienie włóż łyżeczkę domowej konfitury, np. z wiśni (lub innej, jaką akurat masz). Delikatnie posyp ją cynamonem. Rozgrzej piekarnik do 180 stopni C i włóż gruszkę w naczyniu żaroodpornym lub na papierze do pieczenia na 20 minut do piekarnika. Ostudzoną gruszkę podawaj z gęstym jogurtem naturalnym. 

Zobacz inne przepisy z wykorzystaniem gruszek
Polecamy również: Pieczone jabłka z farszem brzoskwiniowym

źródło: Letnie przepisy dla najmłodszych

Dodatkowe informacje

- Przepis dla wegetarianina

Oceń artykuł

Ocena 5 na 1 głos

Popularne tematy