Reklama

Reklama
  • 4 duże jabłka
  • 50 g suszonej żurawiny
  • 50 g płatków migdałowych
  • 1 łyżeczka płynnego miodu
  • szczypta cynamonu
  • 4 łyżki wody
  • cukier puder

Suszoną żurawinę, płatki migdałowe, płynny miód mieszamy z odrobiną wody i odstawiamy. Następnie myjemy jabłka i odcinamy ich górną część (z ogonkiem). Wycinamy z jabłek pestki (całe gniazda), nacieramy je od środka cynamonem i dodajemy przygotowany słodki farsz. Tak przygotowane jabłka wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 160-180 st. C na 20 minut. Po upieczeniu, posypujemy deser cukrem pudrem. Smacznego!

Źródło: materiały Bakalland

Reklama

Sprawdź inne słodkie przepisy
Polecamy: Strucla z jabłkami i dżemem

Reklama
Reklama
Reklama