Potworki z parówkami

Dla dziecka od 2. roku życia

Czas przygotowania do 30 min.

Poziom trudności łatwy

Potworki z ciasta francuskiego
fot. mat. pras. JBB

Składniki

  • parówki, np. Polanki JBB                                                                                         
  • ciasto francuskie 
  • minikulki mozzarelli
  • czarne oliwki 
  • czerwone pesto

Przygotowanie

  1. Z ciasta francuskiego wykrój trójkąty, a parówki przekrój na pół.
  2. Pesto rozsmaruj na trójkątach, na to połóż połówki parówek i zawiń.
  3. Piecz w piekarniku w 180 st. C przez ok. 20 minut.
  4. Minikuleczki mozzarelli nabij na wykałaczki, a oczy zrób z kawałeczków czarnych oliwek.
Uwaga! Po podaniu dziecku parówkowych potworków upewnij się, że nie zrobi sobie krzywdy wykałaczkami, a najlepiej jak najszybciej poproś je, by oddało ci wykałaczki.

Zobacz też inne przepisy na dania na kolację

źródło: mat. pras. JBB Bałdyga

Ocena (1 ocena)

5.0

Zobacz także