Jajeczna roladka

Dla dziecka od 3. roku życia

Czas przygotowania do 30 min.

Poziom trudności łatwy

Jajeczna roladka
fot. blog kulinarny „Zajadam Szpinak”

Składniki

  • 3 jajka
  • 1/3 szklanki mąki
  • 1/2 szklanki mleka
  • 1/2 pomidora
  • 1/3 cukinii
  • żółty ser
  • szczypiorek
  • szczypta soli

Przygotowanie

Warzywa dokładnie umyj (pomidora sparz wrzątkiem i zdejmij z niego skórkę). Pokrój je w drobną kosteczkę. Jaja, mąkę i mleko zmiksuj do uzyskania puszystej masy. Na koniec dodaj pokrojone warzywa oraz szczyptę soli i całość dokładnie wymieszaj. Masę wylej na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C na 15-20 minut. Kiedy omlet będzie gotowy, posyp go odrobiną startego żółtego sera oraz posiekanym szczypiorkiem i zwiń jak roladę.

Zobacz inne przepisy na dania z jajek dla dzieci

Przepis, wykonanie, stylizacja, zdjęcia: blog kulinarny "Zajadam Szpinak"

źródło: Przepis pochodzi z magazynu "Twoje dziecko"
Oceń artykuł

Ocena 6 na 1 głos

Popularne tematy