Krakersy z kozim serem i koperkiem

Dla dziecka od 2. roku życia

Czas przygotowania do 120 min.

Poziom trudności średni

Krakersy z kozim serem i koperkiem - przepisy na Babyonline.pl
fot. Blog kulinarny „Zajadam Szpinak”

Składniki

  • 2 szklanki mąki
  • 120 g sera koziego (startego na tarce)
  • 4 łyżki schłodzonego masła
  • 3 łyżki koperku
  • 5-6 łyżek śmietany

Przygotowanie

Mąkę, starty ser i schłodzone masło zagnieć. Następnie dodaj śmietanę i posiekany koperek. Wyrób dokładnie. Ciasto powinno wyjść elastyczne i miękkie. Gotowe ciasto owiń w folię spożywczą i włóż do lodówki na minimum 2 godziny. Po tym czasie rozwałkuj je bardzo cienko, najlepiej na papierze do pieczenia. Podsyp mąką, jeżeli to konieczne. Foremką wytnij kółeczka. Każdy krakers ponakłuwaj widelcem. Piecz w temperaturze 200°C przez 10-15 min do uzyskania złotego koloru.

Zobacz inne przepisy na przekąski dla dziecka 

Blog kulinarny "Zjadam szpinak".

źródło: Przepis pochodzi z magazynu "Twoje dziecko"
Doładuj
Przeładuj