Kurczak miętowo-morelowy

Dla dziecka od 12. miesiąca życia

Czas przygotowania do 60 min.

Poziom trudności średni

Kurczak miętowo-morelowy
fot. StockAdobe

Składniki

  • 2 duże podwójne piersi z kurczaka
  • ok. 10 moreli
  • pęczek mięty
  • 2 łyżeczki masła
  • oliwa
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

Podwójne piersi z kurczaka rozdziel na połówki. W każdej wytnij cienkim nożem kieszeń i natrzyj w środku solą i pieprzem. Listki mięty oderwij od gałązek. Połowę posiekaj i utrzyj z miękkim masłem. Owoce umyj, przekrój na połówki i usuń pestki.
Na morele nałóż masę miętową i włóż do kieszeni w mięsie. Zepnij wykałaczkami, skrop oliwą i ułóż w formie do pieczenia. Pozostałe listki zamocz w oliwie i ułóż na mięsie. Przygotowane danie wstaw do piekarnika nagrzanego do temp. 180 st. C i piecz ok. 30 minut.

Zobacz więcej przepisów z drobiem dla dziecka

źródło: Edipresse
Oceń artykuł

Ocena 5 na 1 głos

Popularne tematy