GRY
 
 

Pasztet dla alergika

Dla dziecka od 12. miesiąca życia

Czas przygotowania do 90 min.

Poziom trudności średni

Pasztet dla alergika - przepisy dla dzieci na Babyonline.pl
fot. magazyn "Mamo, To Ja"

Składniki

(na jedną porcję)
  • pierś i udko z indyka
  • 20 dag wątróbki drobiowej
  • marchewka
  • cebula
  • 3 łyżki tartej bułki
  • sól
  • listek laurowy

Przygotowanie

Mięso z indyka i wątróbkę ugotuj w niewielkiej ilości wody, dodając listek laurowy. Pod koniec gotowania włóż obraną z łuski cebulę i oskrobaną marchewkę. Gdy mięso oraz warzywa będą miękkie, wyjmij je, ostudź i zmiel dwa razy w maszynce do mięsa. Dodaj tartą bułkę i sól. Wszystko dokładnie wymieszaj. Włóż do foremek do ciasta posmarowanych olejem i wysypanych tartą bułką.
Piecz w piekarniku nagrzanym do temperatury 200°C przez 45-60 minut.

Nasza rada: Pasztet pasuje idealnie do małych kanapeczek na drugie śniadanie lub kolację. Żeby nie był zbyt suchy, możesz na wierzch położyć odrobinę dżemu, np. porzeczkowego.

Zobacz inne przepisy na dania dla alergika

źródło: Przepis pochodzi z magazynu "Mamo to ja"

Dodatkowe informacje

- Przepis dla alergika

Doładuj
Przeładuj