GRY
 
 

Roladki z polędwicą

Dla dziecka od 2. roku życia

Czas przygotowania do 40 min.

Poziom trudności łatwy

Roladki z polędwicą
fot. Zdjęcia stylizacja i potrawy: Artur Rogalski, Ewa Gmiter, Anna Borowska

Składniki

  • połowa porcji ciasta puszystego
obłożenie: 
  • 12 plasterków polędwicy sopockiej
  • kulka mozzarelli (ok. 15 dag) 
  • po 1/4 strąka papryki czerwonej, zielonej i żółtej
  • 4 łyżki sosu pomidorowego (patrz przepis na pizzę z salami i chili, str. 66)
  • 5 łyżek pokrojonych listków oregano  
  • pieprz

Przygotowanie

Ciasto rozwałkować na prostokąt grubości około 1 cm. Posmarować sosem, posypać oregano i pieprzem. Obłożyć plasterkami polędwicy, cienkimi plasterkami sera, pokrojoną w cienkie paseczki papryką.
Zwinąć w roladę, pokroić na 10 plasterków. Roladki ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia w małych odstępach, aby w czasie pieczenia się nie porozwijały. Piec 20 minut w temperaturze 250°C.

Zobacz więcej przepisów na szybkie przekąski dla dziecka

źródło: Edipresse
Doładuj
Przeładuj