- połowa porcji ciasta puszystego
obłożenie:
- 12 plasterków polędwicy sopockiej
- kulka mozzarelli (ok. 15 dag)
- po 1/4 strąka papryki czerwonej, zielonej i żółtej
- 4 łyżki sosu pomidorowego (patrz przepis na pizzę z salami i chili, str. 66)
- 5 łyżek pokrojonych listków oregano
- pieprz
Ciasto rozwałkować na prostokąt grubości około 1 cm. Posmarować sosem, posypać oregano i pieprzem. Obłożyć plasterkami polędwicy, cienkimi plasterkami sera, pokrojoną w cienkie paseczki papryką.
Zwinąć w roladę, pokroić na 10 plasterków. Roladki ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia w małych odstępach, aby w czasie pieczenia się nie porozwijały. Piec 20 minut w temperaturze 250°C.
Zobacz więcej przepisów na szybkie przekąski dla dziecka