- 30 g orzechów włoskich, łuskanych
- 30 g siemienia lnianego
- 30 g otrębów owsianych
- 25 g wiórków kokosowych, plus dodatkowa ilość do dekoracji
- 250 g mleczka kokosowego
- 250 g wody
- 2 szczypty cynamonu, do dekoracji
- 100 g malin, do dekoracji
- 60 g jeżyn, do dekoracji
Orzechy rozgnieść i przenieść do innego naczynia. Siemię lniane zmielić i przesypać do garnka. Dodać otręby owsiane, wiórki kokosowe, mleko kokosowe i wodę, gotować przez ok 10. minut. Siemiankę rozlać do dwóch miseczek, oprószyć cynamonem, udekorować malinami, jeżynami, wiórkami kokosowymi i rozdrobnionymi wcześniej orzechami.
Siemiankę podawać bezpośrednio po przygotowaniu.
Zobacz więcej przepisów na pożywne śniadania dla dziecka