GRY
 
 

Pulpety z indyka

Dla dziecka od 10. miesiąca życia

Czas przygotowania do 60 min.

Poziom trudności łatwy

pulpety z indyka, przepis na pulpety, przepis na kotlety
fot. Fotolia

Składniki

  • udko z indyka
  • pietruszka
  • seler
  • marchew
  • jajko
  • kleik ryżowy
  • natka pietruszki

Przygotowanie

Mięso umyj, zalej wrzącą wodą, gotuj na małym ogniu. Gdy zacznie mięknąć, dodaj umyte, obrane ze skórki i pokrojone warzywa. Gdy się ugotują, wyjmij je, ostudź, zmiel w maszynce. Dodaj żółtko i drobno posiekaną natkę pietruszki. Białko roztrzep, delikatnie połącz z masą warzywno-mięsną. Jeżeli jest za rzadka, zagęść ją kleikiem ryżowym. Formuj okrągłe pulpeciki, ugotuj na wywarze. Podawaj z purée ziemniaczanym lub ryżem.

Ocena (10 ocen)

4.7
Doładuj
Przeładuj