Baton owsiany
Zdrowy i energetyczny baton. Idealna przekąska do zjedzenia w domu i na spacerku.
- Przepis pochodzi z magazynu "Twoje dziecko"
Opublikowano: wtorek, 3 listopada 2015 12:19
Reklama
Reklama
- szklanka płatków owsianych górskich
- 4 łyżki sezamu
- 60 g masła
- łyżka cukru
- 1/4 szklanki miodu
- garść suszonych owoców: żurawina, morela, śliwka (niesiarkowanych)
Miód, masło i cukier podgrzej w rondelku na małym ogniu do połączenia składników. Płatki, sezam i sparzone pokrojone owoce wsyp do miski. Dodaj do nich stopiony miód z cukrem i masłem. Wymieszaj. Masę przełóż do blaszki keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Wyrównaj powierzchnię i piecz w piekarniku w 180°C przez 15–20 minut. Po ostudzeniu pokrój na prostokąty.
Zobacz inne przepisy na ciastka dla dziecka
Reklama
Blog kulinarny "Zjadam szpinak".
Reklama
Reklama
Reklama