Błyszczące gwiazdki
Chciałabyś dać swojemu dziecku gwiazdkę z nieba? Upiecz te ciasteczka gwizdki - smakują niebiańsko.
- Edipresse
Opublikowano: środa, 23 kwietnia 2014 15:06
Reklama
- 3 szklanki mąki
- kostka masła
- pół szklanki cukru pudru
- jajko
- żółtko
- 2 łyżki wody
- odrobina zeskrobanej lub drobniutko posiekanej wanilii
- białko
Mąkę, cukier, masło, jajka, wanilię włóż do miski i posiekaj nożem, dodaj wody, szybko ugnieć na gładką masę. Zawiń w folię i włóż do lodówki na 2–3 godziny. Rozwałkuj ciasto na cienkie placki. Wykrawaj foremką gwiazdki, ułóż na posmarowanej masłem blaszce. Posmaruj je białkiem, by pięknie się błyszczały. Wstaw do gorącego piekarnika i piecz aż do lekkiego ozłocenia. Jeszcze ciepłe zsuń z blaszki.
Reklama
Wypróbuj inne przepisy doskonałe na deser
Zobacz także
Reklama
Reklama
Reklama