Reklama

Reklama
  • 300 g ugotowanych ziemniaków
  • łyżka mąki ziemniaczanej
  • jajko
  • łyżka mąki pszennej
  • 100 g szpinaku
  • łyżka oleju
  • ząbek czosnku
  • łyżeczka proszku do pieczenia

Szpinak drobno posiekaj, wrzuć na patelnię z rozgrzanym olejem i smaż ok. 5 minut, mieszając. Dopraw przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Ostudź. Ziemniaki utłucz, wymieszaj z jajkiem, mąkąmi, proszkiem do pieczenia. Dodaj szpinak, wyrób ciasto. Formuj niewielkie kulki, spłaszcz je, ułóż na blasze do pieczenia. Piecz w piekarniku nagrzanym do 190° C przez 20 minut.

Reklama

Sprawdź inne wegetariańskie przepisy
Polecamy: Tarta ze szpinakiem i pomidorami

Reklama
Reklama
Reklama