Bułeczki ziemniaczane
Bułeczki ziemniaczane ze szpinakiem - pyszny dodatek do posiłku.
- Mamo to ja
Opublikowano: poniedziałek, 10 sierpnia 2015 09:27
Reklama
Reklama
- 300 g ugotowanych ziemniaków
- łyżka mąki ziemniaczanej
- jajko
- łyżka mąki pszennej
- 100 g szpinaku
- łyżka oleju
- ząbek czosnku
- łyżeczka proszku do pieczenia
Szpinak drobno posiekaj, wrzuć na patelnię z rozgrzanym olejem i smaż ok. 5 minut, mieszając. Dopraw przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Ostudź. Ziemniaki utłucz, wymieszaj z jajkiem, mąkąmi, proszkiem do pieczenia. Dodaj szpinak, wyrób ciasto. Formuj niewielkie kulki, spłaszcz je, ułóż na blasze do pieczenia. Piecz w piekarniku nagrzanym do 190° C przez 20 minut.
Reklama
Sprawdź inne wegetariańskie przepisy
Polecamy: Tarta ze szpinakiem i pomidorami
Reklama
Reklama
Reklama