Reklama

Reklama
  • 1 opakowanie szpinaku
  • 1 duża cebula
  • 2 ugotowane piersi z kurczaka lub wygotowane mięso rosołowe
  • 100 g kiełbasy typu chorizo
  • ½ główki młodej kapusty
  • 1 zielona papryka
  • 3 ząbki czosnku
  • 4 ziemniaki
  • jarmuż lub roszponka
  • 1 łyżeczka wędzonej papryki
  • puszka fasoli w zalewie
  • ½ pęczka kolendry
  • 1 litr wywaru z kurczaka
  • oliwa z oliwek
  • sól
  • pieprz

Na oliwie z oliwek podsmaż pokrojoną w grubą kostkę cebulę. Następnie dodaj pokrojone w paski paprykę, ziemniaki, chorizo, wędzoną paprykę i czosnek. Duś 2 – 3 minuty. Całość zalej wywarem rosołowym i dodaj posiekaną młodą kapustę. Gotuj do miękkości warzyw. Pod koniec wrzuć do garnka pokrojony jarmuż i gotuj go około 3 minuty. Jeżeli zupa jest twoim zdaniem za mało treściwa, dodaj w tym samym czasie co jarmuż fasolę z puszki. W ostatniej minucie gotowania dodaj szpinak. Zupę udekoruj posiekaną kolendrą.

Źródło: materiały prasowe Fit&Easy

Sprawdź inne przepisy na zupy

Reklama

Reklama
Reklama
Reklama