Ciasteczka owsiane z rodzynkami
Ciasteczka owsiane są nie tylko smaczne, lecz także zdrowe. Upiecz je dla swojego maluszka.
- Edipresse
Opublikowano: środa, 23 kwietnia 2014 14:06
Reklama
- 1/2 kostki masła
- 1/2 szklanki cukru pudru
- 1 szklanka mąki pszennej
- 1 szklanka płatków owsianych
- 1/2 szklanki ciepłej wody
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej do pieczenia
- 1 torebka cukru waniliowego
- szczypta soli
- 1/2 szklanki rodzynek
W naczyniu utrzyj cukier i masło na krem. Dodaj pozostałe składniki – mąkę, płatki, wodę, sodę, proszek, cukier waniliowy i sól, a na końcu rodzynki. Ciasto starannie wymieszaj. Uformuj kulki, ułóż na blaszce – niekoniecznie wysmarowanej tłuszczem – lekko rozpłaszcz widelcem. Piecz około 10 minut na złoty kolor w temperaturze 190°C.
Reklama
Zobacz inne przepisy na ciasteczka owsiane
Zobacz także
Reklama
Reklama
Reklama