Reklama
  • 1/2 kostki masła
  • 1/2 szklanki cukru pudru
  • 1 szklanka mąki pszennej
  • 1 szklanka płatków owsianych
  • 1/2 szklanki ciepłej wody
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej do pieczenia
  • 1 torebka cukru waniliowego
  • szczypta soli
  • 1/2 szklanki rodzynek

W naczyniu utrzyj cukier i masło na krem. Dodaj pozostałe składniki – mąkę, płatki, wodę, sodę, proszek, cukier waniliowy i sól, a na końcu rodzynki. Ciasto starannie wymieszaj. Uformuj kulki, ułóż na blaszce – niekoniecznie wysmarowanej tłuszczem – lekko rozpłaszcz widelcem. Piecz około 10 minut na złoty kolor w temperaturze 190°C.

Reklama

Zobacz inne przepisy na ciasteczka owsiane

Zobacz także
Reklama
Reklama
Reklama