Dip pomarańczowy
Polecamy sprawdzony przepis na dip pomarańczowy. Twoje dziecko go pokocha.
Opublikowano: czwartek, 12 grudnia 2013 15:11
Reklama
- 2 jajka
- 1 pomarańcza
- opakowanie twarożku
- 1 łyżeczka musztardy
- sól, biały pieprz
Reklama
Jaja umyj i ugotuj na twardo. Ochłódź w zimnej wodzie, obierz ze skorupki i oddziel białko od żółtka. Białko drobniutko posiekaj. Pomarańczę umyj, przekrój na pół i wyciśnij sok. Skórkę starannie oczyść z białej warstwy, obgotuj we wrzącej wodzie (około 1 min.), odsącz i pokrój w drobniutką kostkę. Do twarożku dodaj ugotowane żółtka, sok z pomarańczy, musztardę, odrobinę soli i pieprzu i zmiksuj na jednolitą masę. Dodaj posiekane białko, skórkę z pomarańczy i dokładnie wymieszaj.
Reklama
Reklama
Reklama