Fritata groszkowo-szpinakowa
Fritata groszkowo-szpinakowa - sprawdzony przepis dla dziecka.
Opublikowano: czwartek, 19 grudnia 2013 09:27
Reklama
Reklama
- 3 jajka,
- 2 łyżki mrożonego szpinaku (lub posiekanego świeżego, ale blanszowanego),
- garść mrożonego groszku,
- ziemniak ugotowany w mundurku,
- cebulka dymka,
- pół małej cukinii,
- kawałek pora,
- szczypta soli.
Reklama
Groszek wrzuć do wrzącej wody na 2 minuty (podobnie szpinak, jeśli jest świeży) i odsącz. Wymieszaj szpinak, groszek, pociętą dymkę, cukinię pokrojoną w kostkę, pokrojonego pora i odrobinę soli. Wbij jajka i wymieszaj. Do żaroodpornego naczynia wkrój ugotowanego ziemniaka i zalej mieszaniną warzyw i jajek. Zapiecz w piekarniku w 200ºC przez blisko 20 minut. Przed podaniem pokrój w małe trójkąty.
Reklama
Reklama
Reklama