Reklama

Reklama
  • 3 jajka,
  • 2 łyżki mrożonego szpinaku (lub posiekanego świeżego, ale blanszowanego),
  • garść mrożonego groszku,
  • ziemniak ugotowany w mundurku,
  • cebulka dymka,
  • pół małej cukinii,
  • kawałek pora,
  • szczypta soli.

Reklama

Groszek wrzuć do wrzącej wody na 2 minuty (podobnie szpinak, jeśli jest świeży) i odsącz. Wymieszaj szpinak, groszek, pociętą dymkę, cukinię pokrojoną w kostkę, pokrojonego pora i odrobinę soli. Wbij jajka i wymieszaj. Do żaroodpornego naczynia wkrój ugotowanego ziemniaka i zalej mieszaniną warzyw i jajek. Zapiecz w piekarniku w 200ºC przez blisko 20 minut. Przed podaniem pokrój w małe trójkąty.

Reklama
Reklama
Reklama