Jajeczna roladka
Oto omlet w nowej odsłonie – jajeczna roladka to propozycja na śniadanie dla całej rodziny. Jest smaczny, sycący, a jego przygotowanie zajmuje chwilkę.
- Przepis pochodzi z magazynu "Twoje dziecko"
Opublikowano: czwartek, 10 marca 2016 13:52
Reklama
Reklama
- 3 jajka
- 1/3 szklanki mąki
- 1/2 szklanki mleka
- 1/2 pomidora
- 1/3 cukinii
- żółty ser
- szczypiorek
- szczypta soli
Warzywa dokładnie umyj (pomidora sparz wrzątkiem i zdejmij z niego skórkę). Pokrój je w drobną kosteczkę. Jaja, mąkę i mleko zmiksuj do uzyskania puszystej masy. Na koniec dodaj pokrojone warzywa oraz szczyptę soli i całość dokładnie wymieszaj. Masę wylej na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C na 15-20 minut. Kiedy omlet będzie gotowy, posyp go odrobiną startego żółtego sera oraz posiekanym szczypiorkiem i zwiń jak roladę.
Zobacz inne przepisy na dania z jajek dla dzieci
Reklama
Przepis, wykonanie, stylizacja, zdjęcia: blog kulinarny "Zajadam Szpinak"
Reklama
Reklama
Reklama