Reklama

Reklama
  • 8 kromek pieczywa
  • 8 plasterków sera
  • 8 plastrów salami
  • kawałek zielonego ogórka
  • 3-4 pomidorki koktajlowe
  • kilka czarnych oliwek do dekoracji
  • masło
  • ewentualnie majonez

Pieczywo posmaruj masłem. Połowę plasterków żółtego sera pozostaw w całości, z reszty wytnij skrzydełka sowy. Na połowie kromek chleba ułóż po plasterku salami. Po bokach umieść skrzydełka z żółtego sera. Na pozostałych czterech kromkach pieczywa ułóż całe plastry żółtego sera. Po bokach umieść skrzydełka wykonane z salami. Kawałek ogórka umyj starannie lub sparz wrzątkiem. Pokrój w plasterki. Pomidorki koktajlowe, opłucz, osusz, również pokrój w plasterki. Osącz z zalewy oliwki. Z plasterków ogórka i pomidorków zrób oczy. Z części oliwek zrób źrenice, pozostałymi ozdób brzuszki sówek. Z reszty składników zrób brwi i łapki ptaków. Kanapki można ozdobić majonezem.

Reklama

Wypróbuj inne przepisy idealne na śniadanie

Reklama
Reklama
Reklama