Reklama

Reklama
  • 50 g kaszy kuskusu
  • 150 g mielonego wołowego
  • 150 g mięsa mielonego wieprzowego
  • 1 cebula, drobno pokrojona
  • 1/2 łyżeczki curry
  • 1/2 łyżeczki pieprzu
  • 1 łyżeczka tartego imbiru
  • 1 łyżeczka soli

Do podania:

  • tortilla
  • sałata
  • pomidory
  • opcjonalnie cebula i chilli

Kuskus przygotować zgodnie z informacją na opakowaniu. Gotowy kuskus wymieszać z mięsem, cebulą i przyprawami. Na patyczkach od szaszłyków uformować podłużne kebaby. Grillować z każdej strony po 5-7 minut. Podawać w podgrzanej na grillu tortilli z sałatami i warzywami. Można podać z łyżką gęstej śmietany.

Źródło: materiały prasowe Kupiec

Reklama

Wypróbuj także przepisy na zdrowe sałatki

Reklama
Reklama
Reklama