Kebab z mięsa wieprzowego i wołowego z kuskusem
Jeśli lubisz tradycyjny kebab to zapraszamy do wykorzystania naszego przepisu na kebab z mięsa wieprzowego i wołowego z kuskusem. Taki przepis odmieni każdy rodzinny obiad.
- Wawrzyniak Paulina
Opublikowano: środa, 16 lipca 2014 12:47
Reklama
Reklama
- 50 g kaszy kuskusu
- 150 g mielonego wołowego
- 150 g mięsa mielonego wieprzowego
- 1 cebula, drobno pokrojona
- 1/2 łyżeczki curry
- 1/2 łyżeczki pieprzu
- 1 łyżeczka tartego imbiru
- 1 łyżeczka soli
Do podania:
- tortilla
- sałata
- pomidory
- opcjonalnie cebula i chilli
Kuskus przygotować zgodnie z informacją na opakowaniu. Gotowy kuskus wymieszać z mięsem, cebulą i przyprawami. Na patyczkach od szaszłyków uformować podłużne kebaby. Grillować z każdej strony po 5-7 minut. Podawać w podgrzanej na grillu tortilli z sałatami i warzywami. Można podać z łyżką gęstej śmietany.
Źródło: materiały prasowe Kupiec
Reklama
Wypróbuj także przepisy na zdrowe sałatki
Reklama
Reklama
Reklama