Kotleciki jajeczne
Kotleciki jajeczne to świetny pomysł na obiad dla całej rodziny.
- Mamo to ja
Opublikowano: piątek, 17 lipca 2015 11:21
Reklama
Reklama
- 6 jajek ugotowanych na twardo
- surowe jajko
- cebulka dymka ze szczypiorkiem
- szczypta soli
- pieprz
- bułka tarta
- olej rzepakowy
Jajka rozgnieć widelcem, dodaj posiekaną cebulkę razem ze szczypiorkiem i wymieszaj z roztrzepanym jajkiem. Dopraw solą, pieprzem. Jeśli masa jest zbyt rzadka, dodaj odrobinę bułki tartej. Formuj małe kotleciki, obtocz w bułce i smaż na posmarowanej olejem patelni. Osącz na papierowym ręczniku.
Sprawdź inne wegetariańskie przepisy
Polecamy: Burgery z kaszy jęczmiennej
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama