Łamańce
Pyszne, chrupiące, złote łamańce będą idealną przekąską nie tylko dla twojego dziecka, lecz także dla całej rodziny.
- Edipresse
Opublikowano: czwartek, 24 kwietnia 2014 08:38
Reklama
- 2/3 szklanki mąki
- 10 dag masła
- 2 łyżki cukru pudru
- 1 żółtko
- łyżka masła do wysmarowania blachy
Masło posiekaj z mąką, dodaj cukier i żółtko. Starannie zagnieć ciasto i włóż do lodówki. Po 30 minutach wyjmij je i cienko rozwałkuj. Wytnij romby i układaj na blasze dokładnie posmarowanej masłem. Piecz przez 10 minut w piekarniku nagrzanym do 180°C. Ciasteczka są dobre, kiedy mają jasnozłoty kolor.
Reklama
Wypróbuj inne przepisy doskonałe na deser
Zobacz także
Reklama
Reklama
Reklama