Reklama

Reklama
  • 200 g makaronu fusilli
  • 0,5 słoika suszonych pomidorów
  • 1 łyżka masła
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 100 g świeżych szparagów
  • 100 g świeżej brukselki
  • 1 świeży brokuł
  • 8 pieczarek
  • 0,5 szklanki drobno startego parmezanu
  • 2 łyżeczki rozdrobnionej skórki od cytryny
  • dodatkowo parmezan do posypania dania

Makaron gotujemy według zaleceń na opakowaniu. Na dwie minuty przed końcem gotowania dodajemy suszone pomidory. W między czasie na dużej patelni rozpuszczamy 1 łyżkę masła i oliwę z oliwek. Dodajemy szparagi, pokrojoną na ćwiartki brukselkę, brokuły oraz pieczarki pokrojone w plasterki. Całość smażymy przez około 8 minut, aż warzywa będą miękkie. Następnie do ugotowanego makaronu dodajemy usmażone warzywa oraz parmezan. Całość delikatnie mieszamy. Posypujemy skórką z cytryny i dodatkowo startym parmezanem.

Źródło: materiały prasowe Malma

Reklama

Sprawdź inne przepisy na dania z makaronem

Reklama
Reklama
Reklama