Marchew z królikiem
Marchew z królikiem: przepis.
Opublikowano: wtorek, 10 grudnia 2013 16:07
Reklama
Reklama
- 2 marchewki
- 20 dag mięsa z królika
- ziemniak
- łyżeczka kleiku ryżowego
- pół pomidorka
- łyżeczka masła
- 20 ml soku z jabłek
Reklama
Marchewki i ziemniaka obierz, umyj, pokrój w kostkę, włóż do wrzącej wody. Mięso umyj, wrzuć osobno do wrzącej wody. Pomidorka sparz wrzątkiem, zdejmij skórkę, przetrzyj przez sito, dodaj do warzyw i pogotuj jeszcze przez minutę. Gdy mięso królika i warzywa będą miękkie, rozdrobnij je mikserem. Dodaj kleik, zagotuj. Na końcu dolej jabłkowy soczek, włóż masło, starannie wymieszaj. Odrobinę podgrzej i nałóż do miseczki.
Reklama
Reklama
Reklama