Mięsna zapiekanka
Mięsna zapiekanka. Jak ją przygotować?
Opublikowano: wtorek, 10 grudnia 2013 15:30
Reklama
Reklama
- 2 ugotowane ziemniaki
- 1 łyżka ugotowanego zmielonego mięsa
- 1 mała ugotowana marchewka
- 1 łyżka ugotowanych brokułów
- 2 łyżeczki Nestlé Sinlac
Reklama
Jarzyny ugotuj do miękkości. Na tarce o małych otworach utrzyj marchewkę, rozgnieć ziemniaki i brokuły. Każdą jarzynę włóż do osobnego naczynia. Do marchewki i brokułów dodaj po łyżeczce Nestlé Sinlac. Do miseczki do zapiekanek włóż połowę ziemniaków, następnie warstwę marchewki, mięsa, brokułów i na wierzch pozostałe ziemniaki. Piecz w nagrzanym piekarniku przez 5-6 minut.
Reklama
Reklama
Reklama