Reklama

Reklama
  • 150 g margaryny bezmlecznej
  • 200 g miodu
  • 50 g nierafinowanego cukru trzcinowego
  • 2 jajka
  • 250 g bezglutenowej mieszanki jasnych mąk 3 Pauly
  • 1/2 torebki proszku do pieczenia
  • 2 łyżki kakao
  • 2 łyżeczki przyprawy korzennej

Ubij masło z miodem tak, aby powstała kremowa konsystencja. Następnie dodaj cukier i jajka, całość dokładnie wymieszaj.
W drugiej misce umieść suche składniki, czyli bezglutenową mąkę, proszek do pieczenia i przyprawy. Wszystko dokładnie wymieszaj.
Suchą mieszankę łyżka po łyżce dodawaj do mokrej mieszanki i mieszaj aż do uzyskania jednolitej masy.
Wyłóż blachę do mufinek papierowymi foremkami i nałóż do nich równe porcje ciasta. Foremki powinny być napełnione mniej więcej do połowy.
Włóż blachę do rozgrzanego do 175⁰ C piekarnika i piecz na środkowej półce około 20 min.
Po schłodzeniu muffinki udekoruj białym lukrem, skórką pomarańczową i oprósz odrobinką kakao lub cynamonu. Smacznego!

Reklama

Zobacz inne przepisy na bezglutenowe potrawy

Reklama
Reklama
Reklama