Ciasto:
- 1/2 szkl mąki pszennej
- 2 łyżki mąki kukurydzianej
- 1,5 szkl mleczka kokosowego
- 2 łyżki wiórków kokosowych
- 2 jajka
- 1 łyżka cukru
Nadzienie:
- 3 banany
- 2 łyżki masła
- 4 łyżki brązowego cukru
- sok i skórka otarta z 1 cytryny
Wszystkie składniki na ciasto dokładnie wymieszać na jednolitą masę. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany.Odstawiam na 20 min-dzięki temu naleśniki będą pulchniejsze. Na patelni rozgrzać olej i smażyć małe placuszki na złoty kolor z obu stron. Banany obrać i pokroić na plastry grubości 2 cm.Na patelni rozgrzać masło,wrzucić banany dodać cukier. Smażyć na małym ogniu,mieszając do czasu aż banany zaczną brązowieć.Następnie wlać sok z cytryny i zdjąć z ognia. Ciepłe naleśniki przekładać nadzieniem i polać odrobiną sosu z patelni.
Wypróbuj inne przepisy doskonałe na deser