Reklama

Ciasto:

Reklama
  • 1/2 szkl mąki pszennej
  • 2 łyżki mąki kukurydzianej
  • 1,5 szkl mleczka kokosowego
  • 2 łyżki wiórków kokosowych
  • 2 jajka
  • 1 łyżka cukru

Nadzienie:

  • 3 banany
  • 2 łyżki masła
  • 4 łyżki brązowego cukru
  • sok i skórka otarta z 1 cytryny

Wszystkie składniki na ciasto dokładnie wymieszać na jednolitą masę. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany.Odstawiam na 20 min-dzięki temu naleśniki będą pulchniejsze. Na patelni rozgrzać olej i smażyć małe placuszki na złoty kolor z obu stron. Banany obrać i pokroić na plastry grubości 2 cm.Na patelni rozgrzać masło,wrzucić banany dodać cukier. Smażyć na małym ogniu,mieszając do czasu aż banany zaczną brązowieć.Następnie wlać sok z cytryny i zdjąć z ognia. Ciepłe naleśniki przekładać nadzieniem i polać odrobiną sosu z patelni.

Reklama

Wypróbuj inne przepisy doskonałe na deser

Reklama
Reklama
Reklama