Reklama

Naleśniki

Reklama
  • 1 szkl mąki
  • 1 szkl mleka
  • 0,5 szkl wody
  • 1 jajko
  • szczypta soli
  • szczypta cukru

Nadzienie

  • 100-150g twarożku
  • rodzynki
  • odrobina cukru lub stewii

Jajko miksujemy ze szczyptą soli i cukru, a następnie dodajemy mleko, wodę i mąke. Odstawiamy ciasto na kilka minut, aby zgęstniało. Kiedy usmażymy naleśniki na beztłuszczowej patelni mieszamy twarożek z rodzynkami i odrobiną cukru. Jeżeli konsystencja wyjdzie nam za gęsta, dodajemy odrobinę jogurtu naturalnego i wykładamy na ostudzone naleśniki. Zawijamy dowolnie. Na gotowe naleśniki układamy owoce i prószymy lekko cukrem pudrem. Smacznego!

Przepis nadesłany przez Aniami na konkurs "Zdrowe i pyszne śniadanie dla dziecka".

Reklama

Wypróbuj inne przepisy idealne na śniadanie

Reklama
Reklama
Reklama