Panierowane filety z dorsza
Sprawdź, jak przygotować panierowane filety rybne dla dziecka
Opublikowano: środa, 18 grudnia 2013 18:50
Reklama
Reklama
- 250 g filetów z dorsza
- 0,5 szklanki płatków kukurydzianych
- 2 łyżki tartej bułki
- jajko
- 2 łyżki mąki
- pół cytryny
- sól
- tłuszcz do smażenia
Reklama
Płatki włóż do torebki foliowej i za pomocą tłuczka rozkrusz na drobne kawałki. Filety pokrój na mniejsze porcje, skrop sokiem cytrynowym, posól. Oprósz mąką, zanurz w rozkłóconym jajku i panieruj w płatkach wymieszanych z bułką tartą. Smaż na rozgrzanym oleju po 4 minuty z każdej strony. Podawaj z ryżem i wiosenną surówką.
Reklama
Reklama
Reklama