• 1/2 kg cielęcej łopatki
  • 6 łyżek Nestlé Sinlac
  • 2 jajka
  • marchewka
  • połówka selera
Reklama

Cielęcinę umyj, pokrój na kawałki, włóż do garnka, zalej wrzątkiem, dodaj obrane warzywa i gotuj, aż mięso będzie miękkie. Mięso trzykrotnie zmiel w maszynce. Do ostatniego mielenia dodaj warzywa. Nestlé Sinlac wymieszaj z wywarem, aby otrzymać konsystencję gęstej śmietany. Tak powstały sos zmieszaj z mięsno-warzywną masą. Dodaj jajka i ewentualnie przyprawy. Jeśli masa będzie sucha, dodaj wywaru. Blachę posmaruj olejem, obsyp Nestlé Sinlac. Włóż do niej masę, obsyp z wierzchu Nestlé Sinlac. Piecz w temperaturze 180°C około godziny.

Reklama

Polecamy - żurek - przepis

Reklama
Reklama
Reklama