Pasztet wielkanocny
Polecamy przepis na wielkanocny pasztet
Opublikowano: wtorek, 17 grudnia 2013 13:12
- 1/2 kg cielęcej łopatki
- 6 łyżek Nestlé Sinlac
- 2 jajka
- marchewka
- połówka selera
Reklama
Cielęcinę umyj, pokrój na kawałki, włóż do garnka, zalej wrzątkiem, dodaj obrane warzywa i gotuj, aż mięso będzie miękkie. Mięso trzykrotnie zmiel w maszynce. Do ostatniego mielenia dodaj warzywa. Nestlé Sinlac wymieszaj z wywarem, aby otrzymać konsystencję gęstej śmietany. Tak powstały sos zmieszaj z mięsno-warzywną masą. Dodaj jajka i ewentualnie przyprawy. Jeśli masa będzie sucha, dodaj wywaru. Blachę posmaruj olejem, obsyp Nestlé Sinlac. Włóż do niej masę, obsyp z wierzchu Nestlé Sinlac. Piecz w temperaturze 180°C około godziny.
Reklama
Polecamy - żurek - przepis
Reklama
Reklama
Reklama