Pieczony filet na warzywach
Wypróbuj nasz przepis na pieczoną rybę w warzywach. To danie może być podane całej rodzinie, nie tylko jej najmłodszym członkom.
- Przepis pochodzi z magazynu "Mamo, To Ja"
Opublikowano: piątek, 16 października 2015 08:43
Reklama
po 18. miesiącu
Reklama
(na 2 porcje):
- filet z morskiej ryby
- łyżeczka soku z cytryny
- łyżka mąki
- sól
- pieprz
- marchewka
- 100 g groszku cukrowego
- 2 łyżki masła
- koperek
- łyżka oleju rzepakowego
Rybę dopraw solą i pieprzem, skrop sokiem z cytryny, posyp mąką ze wszystkich stron. Groszek i marchewkę pokrój, ugotuj na parze lub w lekko osolonej wodzie tak, by pozostały lekko chrupiące. W naczyniu do zapiekania wysmarowanym olejem ułóż warzywa, na wierzchu rybę, polej roztopionym masłem i wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury ok. 180°C. Piecz ok. 25 minut. Przed podaniem posyp posiekanym koperkiem.
Rada: Bardzo smaczny jest pieczony pstrąg. Doskonale smakuje z masłem, skropiony sokiem z cytryny.
Reklama
Zobacz inne przepisy na dania z rybą.
Reklama
Reklama
Reklama