Pomidorowa z bazylią
Pomidorowa z bazylią - jak ją zrobić?
Opublikowano: wtorek, 10 grudnia 2013 13:01
Reklama
Reklama
- 3 pomidory,
- łyżka masła,
- 1/2 ząbka czosnku,
- 1/2 łyżeczki bazylii,
- 1/2 łyżeczki cukru
- makaron
Reklama
Pomidory sparz wrzątkiem, obierz ze skórki, wyjmij nasiona i pokrój miąższ w kostkę. Wrzuć do garnka i podduś na maśle, dodaj czosnek przeciśnięty przez praskę, cukier i bazylię. Wlej 1/2 litra wody i gotuj około 15 minut. Osobno ugotuj makaron, odsącz. Zupę zmiksuj i podawaj razem z makaronem. Możesz dodać posiekaną natkę pietruszki.
Reklama
Reklama
Reklama