Reklama
  • bulion drobiowy (ewentualnie kostka rosołowa)
  • pierś z kurczaka
  • marchewka
  • 10 cm kawałek pora
  • żółta papryka
  • 2 łyżki oleju
  • 150 g kaszy kuskus
  • 150 g brokuła
  • curry
  • słodka papryka
  • sól, pieprz
  • natka pietruszki

Reklama

Mięso pokrój w paski, posól, posyp curry,słodką papryką i odstaw w chłodne miejsce na 20 minut. Marchewkę, pora i paprykę pokrój w plasterki, brokuła podziel na różyczki. Usmaż mięso na patelni. Ugotuj warzywa w bulionie, dodaj mięso i duś je pod przykryciem 15 minut. W tym czasie przygotuj kaszę według przepisu na opakowaniu. Dodaj do warzyw i jeszcze chwilę razem pogotuj. Dopraw pieprzem i solą jeśli trzeba. Posyp natką pietruszki i wyłóż na talerzyki.

Reklama
Reklama
Reklama