Reklama

Reklama
  • 2 udka perliczki
  • 50 g selera
  • pół niewielkiej pietruszki
  • ziemniak
  • kawałek pora
  • listek laurowy
  • łyżka mąki
  • 3 łyżki oleju
  • koperek
  • szczypta soli i pieprzu

Udka umyj, obierz ze skóry. Włóż do rondla, wrzuć oczyszczone, opłukane i pokrojone w kostkę warzywa (pory pokrój w plasterki). Dodaj listek laurowy. Wlej 100 ml wody. Duś pod przykryciem około 60-80 minut. Wyparowany płyn uzupełnij wodą. Gdy mięso będzie miękkie, wyjmij je, oddziel od kości. Pokrój na małe kawałki i włóż do garnka. Dodaj warzywa, olej, dopraw solą i pieprzem. Możesz zagęścić mąką. Przed podaniem posyp koperkiem.

Reklama

Reklama
Reklama
Reklama