Potrawka z perliczki
Potrawka z perliczki. Jak ją zrobić?
Opublikowano: wtorek, 10 grudnia 2013 15:35
Reklama
Reklama
- 2 udka perliczki
- 50 g selera
- pół niewielkiej pietruszki
- ziemniak
- kawałek pora
- listek laurowy
- łyżka mąki
- 3 łyżki oleju
- koperek
- szczypta soli i pieprzu
Udka umyj, obierz ze skóry. Włóż do rondla, wrzuć oczyszczone, opłukane i pokrojone w kostkę warzywa (pory pokrój w plasterki). Dodaj listek laurowy. Wlej 100 ml wody. Duś pod przykryciem około 60-80 minut. Wyparowany płyn uzupełnij wodą. Gdy mięso będzie miękkie, wyjmij je, oddziel od kości. Pokrój na małe kawałki i włóż do garnka. Dodaj warzywa, olej, dopraw solą i pieprzem. Możesz zagęścić mąką. Przed podaniem posyp koperkiem.
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama