Prawdziwa włoska Carbonara
Makaron carbonara to najprostrza i najsmaczniejsza włoska pasta. Jeśli chcesz zrobić rodzinie smaczne i łatwe w przygotowaniu danie to przepis na makaron carbonarę jest idealny.
- Wawrzyniak Paulina
Opublikowano: czwartek, 17 lipca 2014 14:02
Reklama
Reklama
- 200 g makaronu spaghetti
- 100 g boczku
- 2 żółtka
- 100 ml śmietanki 36%
- 50 g parmezanu
- sól, pieprz
Makaron gotujemy według zaleceń na opakowaniu. W trakcie kroimy boczek w paseczki i smażymy, aż się zarumieni. W misce mieszamy żółtka z parmezanem i śmietanką. Doprawiamy solą i pieprzem. Dokładamy usmażony boczek. Gdy makaron się ugotuje odcedzamy go i dokładamy gorący do sosu. Energicznie mieszamy. Podajemy posypany parmezanem i grubo mielonym pieprzem.
Źródło: materiały prasowe Malma
Reklama
Sprawdź inne przepisy na dania z makaronem
Reklama
Reklama
Reklama