Ryba z masłem i warzywami
Pomysł na pyszny obiad dla całej rodziny.
- Mamo to ja
Opublikowano: środa, 19 sierpnia 2015 09:56
Reklama
Reklama
- 200 g morszczuka
- łyżka soku z cytryny
- 50 g masła
- po 2–3 gałązki koperku i szczypiorku
- pół ząbka czosnku
- 100 g marchewki
- 100 g groszku cukrowego
Szczypiorek i połowę koperku posiekaj, czosnek przepuść przez praskę, wymieszaj z masłem. Owiń je folią i wstaw do lodówki. Rybę pokrój na mniejsze kawałki, skrop sokiem z cytryny, obłóż koperkiem, zawiń w folię, włóż do garnka, podlej wodą. Duś pod przykryciem ok. 20 minut. Warzywa oczyść, pokrój, włóż do rondla i zalej wodą (tak by tylko zakryła warzywa). Gotuj ok. 15 minut. Przełóż na talerz, ułóż na nich rybę. Podawaj z ziołowym masłem.
Reklama
Sprawdź inne przepisy na dania z ryb
Polecamy: Pasztet jajeczny z łososiem
Reklama
Reklama
Reklama