Reklama

Reklama
  • 200 g morszczuka
  • łyżka soku z cytryny
  • 50 g masła
  • po 2–3 gałązki koperku i szczypiorku
  • pół ząbka czosnku
  • 100 g marchewki
  • 100 g groszku cukrowego

Szczypiorek i połowę koperku posiekaj, czosnek przepuść przez praskę, wymieszaj z masłem. Owiń je folią i wstaw do lodówki. Rybę pokrój na mniejsze kawałki, skrop sokiem z cytryny, obłóż koperkiem, zawiń w folię, włóż do garnka, podlej wodą. Duś pod przykryciem ok. 20 minut. Warzywa oczyść, pokrój, włóż do rondla i zalej wodą (tak by tylko zakryła warzywa). Gotuj ok. 15 minut. Przełóż na talerz, ułóż na nich rybę. Podawaj z ziołowym masłem.

Reklama

Sprawdź inne przepisy na dania z ryb
Polecamy: Pasztet jajeczny z łososiem

Reklama
Reklama
Reklama