Reklama

Reklama
  • 5 marchewek
  • 3 pietruszki
  • mały seler
  • ziemniak
  • 3 jajka
  • 4 ogórki kiszone
  • majonez
  • śmietana
  • sól

Marchewkę, pietruszkę, seler ugotuj lub wykorzystaj te, które były gotowane w rosole (wtedy będą miały niepowtarzalny smak). Ugotuj również jajka i ziemniaki.
Po ostudzeniu warzyw i jajek pokrój wszystko w kosteczkę, dopraw do smaku niewielką ilością soli (jeśli wykorzystujesz warzywa z rosołu, nie musisz dosalać), majonezu i śmietany.
Sałatkę można udekorować na różne sposoby. Im bardziej kolorowo, tym większa pewność, że niejadek skusi się, by ją zjeść.

Przepis przesłany przez Alen300 na konkurs "Zdrowe i smaczne śniadanie dla dziecka".

Reklama

Wypróbuj inne przepisy idealne na śniadanie

Reklama
Reklama
Reklama