Reklama

Reklama
  • 1 szklanka makaronu (150 g),
  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym,
  • 1 szklanka fasolki szparagowej,
  • 10 pomidorków koktajlowych,
  • 1 łyżka oliwy z oliwek,
  • 2-3 łyżki soku z cytryny,
  • przyprawy: sól, pieprz, bazylia suszona.

Reklama

Makaron ugotuj i odsącz. Fasolkę opłucz, poodcinaj końcówki, ugotuj w lekko osolonej wodzie. Następnie odsącz ją, ostudź i pokrój na mniejsze kawałki. Tuńczyka odsącz i rozdrobnij widelcem. Pomidorki umyj, sparz wrzątkiem, obierz ze skórki i pokrój na ćwiartki.
Do makaronu dodaj fasolkę, tuńczyka, pomidorki i wszystko lekko wymieszaj dwoma widelcami. Rozmieszaj starannie sok z cytryny z oliwą, odrobiną soli, pieprzu i bazylii. Tak przygotowanym sosem polej sałatkę i wymieszaj.
Nasz rada: Jeśli maluch lubi (i nie jest uczulony), możesz zastąpić fasolkę oliwkami.

Reklama
Reklama
Reklama