Reklama

Reklama
  • 75 g ryżu
  • 100 g fasolki szparagowej
  • 1 puszka kukurydzy
  • 1 jajo na twardo
  • 2 pomidory
  • 2 lub 3 liście zielonej sałaty
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • ząbek czosnku
  • sok z połówki cytryny
  • sól

Pokrój fasolkę szparagową w cienkie paseczki. Gotuj 10 minut we wrzącej i osolonej wodzie. Kukurydzę odcedź. Ugotuj ryż w osolonej wodzie, trzymaj na ogniu przez 20 minut. Wszystkie składniki odstaw do ostygnięcia. Potem włóż do salaterki, dodaj drobno pokrojone pomidory i paski zielonej sałaty. Wymieszaj. Przygotuj sos: rozgnieć czosnek i połącz go z sokiem z cytryny i oliwą. Wymieszaj. Sosem polej sałatkę, posyp po wierzchu tartym jajem na twardo.

Reklama

Wypróbuj inne przepisy na zdrowe sałatki

Reklama
Reklama
Reklama