Reklama

Reklama
  • 2 garście listków szpinaku
  • awokado
  • 20 dag małych pieczarek
  • czerwona cebulka
  • 3 łyżki orzeszków ziemnych
  • sok z 1/2 cytryny
  • łyżka masła klarowanego
  • 10 dag sera feta lub innego ostrego
  • sól
  • pieprz

Listki szpinaku umyj i osusz. Cebulę obierz i pokrój na cienkie plasterki. Awokado obierz, usuń pestkę i pokrój na paski. Skrop sokiem z cytryny.
Pieczarki umyj, pokrój na plasterki i podsmaż na maśle na złoty kolor. Orzeszki upraż na suchej patelni.
Na talerzu ułóż listki szpinaku, na nich ułóż wachlarz z kawałków awokado i porozdzielane na pierścienie krążki cebuli. Na to wyłóż podsmażone i lekko posolone pieczarki. Całość posyp pokruszonym serem i orzeszkami. Skrop pozostałym sokiem cytrynowym i oprósz świeżo zmielonym pieprzem.

Zobacz inne przepisy na sałatkę dla dziecka

Reklama

Przepis: Beata Połatyńska/ www.beatapolatynska.pl

Reklama
Reklama
Reklama