Reklama

Reklama
  • 2 łyżki porzeczek – mogą być czarne lub czerwone,
  • 2 łyżki malin,
  • ewentualnie kilka łyżeczek przegotowanej wody
  • łyżeczka cukru

Świeże, dojrzałe i starannie wybrane owoce należy przygotować dokładnie w ilości podanej w recepturze. Porzeczki i maliny opłucz pod bieżącą wodą na sitku, a potem przelej owoce wrzącą wodą, a następnie osącz. Maliny i porzeczki włóż do porcelanowego kubeczka. Rozetrzyj owoce na miazgę, a potem dodatkowo przetrzyj przez gęste sitko. W ten sposób uzyskasz smaczny i bardzo zdrowy sok. Możesz do niego dodać kilka łyżeczek przegotowanej uprzednio wody. Z takiej ilości owoców uzyskuje się jedną porcję soku dla dziecka. Świetnie smakuje z herbatą!

Reklama

1 porcja dla malucha = ok. 150 g

Reklama
Reklama
Reklama