Reklama

Reklama
  • 8-10 świeżych cytryn,
  • 300 g cukru pudru,
  • 550 ml wody mineralnej niegazowanej,
  • 1 białko,
  • 2 łyżki cukru.

Cytryny wyszoruj, obierz ze skórki. Przekrój na połowy i wyciśnij sok (uzyskasz ok. 250 ml świeżego soku). Do szklanego naczynia wlej 150 ml wody, dodaj cukier puder, wymieszaj. Wlej sok, resztę wody, dodaj skórki z cytryn i pozostaw na ok. 5 godzin do zmacerowania, potem odcedź. Płyn wlej do plastikowego naczynia i włóż do zamrażalnika na godzinę. Ubij na sztywno białko z 2 łyżkami cukru. Połącz je z sokiem. Deser pozostaw na 2,5 godziny w zamrażalniku. Wyjmij na ok. 30 minut przed podaniem.

Reklama

Sprawdź inne słodkie przepisy

Reklama
Reklama
Reklama